image.jpg

Tässä se valmis eurolavasänky nyt on! Eli tuosta vasemman puoleisesta lavasta lähdettiin liikkeelle ja tuloksena on oikean puolinen kuva 🙂 Nyt voin sanoa ihan suoraan, että tuossa oli ihan kauhea homma! Työtunteja kului noin 12h, mutta tuon yhden päivän aikana lavat saatiin kuin saatiinkin siihen kuntoon, että ne pystyttiin seuraavana päivänä jo tuomaan kotiin. Ystävältämme saimme lavat ilmaiseksi ja hänen varastonsa toimi myös projekti-paikkana 🙂 Alla on nyt sitten iso kasa kuvia urakasta, joten aletaanpas käymään työvaiheita läpi!

image.jpg

1. Hanki lavat ja lyhennä niitä mikäli on tarve.

– Me saimme valita varastosta ihan mitkä vaan lavat, mutta tietysti osa niistä oli korkeiden varastohyllyjen päällä, ja pakattuna täyteen tavaraa. Eli aikaa tähän meni jo tovi 🙂 Meidän sänkyyn tuli yhteensä 8 lavaa (halusimme hieman korkeutta sänkyyn). Kaksi lavoista sahattiin poikki, koska muuten sängystä olisi tullut liian pitkä meidän makkariin. Näin sänkyyn saatiin kätevästi sivuille myös pienet ”yöpöydät”.

2. Hio päällimmäiset lavat.

– Hioimme pelkästään päällimmäiset neljä lavaa, jotta patja ei rispaantuisi.

3. Pyyhi lavat kostealla liinalla.

– Hiotut lavat on hyvä pyyhkäistä pölystä ennen maalausta. Lisäksi koin itse, että kaikki lavat on hyvä pyyhkiä lialta ja pölyltä ennen maalausta.

image.jpg

4. Ruiskumaalaa lavat tai käytä pensseliä.

– Meidän ruiskumme kesti sen yhden lavan verran, joten loput 7 jouduimme maalaamaan käsin. Tuo ruisku ei ollut ihan pro-malli, joten maalaaminen ei oikein onnistunut sillä (ruisku tukkiutui ja sitä ei voinut kääntää pois 90 asteen kulmasta). Lisäksi tuota ensimmäistä lavaa piti anyway paikkailla pensselillä, koska tuolla ruiskulla maalia ei saanut joka kulmaan. Jep, pensseli oli lopulta tuossa kunnossa, hah! 🙂

image.jpg

5. Anna lavojen kuivua.

– Maalasimme lavoista ensin ”nurjan” puolen ja annoimme sen kuivua noin tunnin (sillä aikaa maalattiin toisia lavoja). Maali kuivuu suht nopsaa, joten noin tunteroisen jälkeen voi alkaa maalata toista puolta.

Meidän pieni maalausmestari oli melko väsynyt jo päivän loppuvaiheessa 🙂 Ainoastaan kerran hän hyppäsi maalatun lavan päältä, kun hän jahtasi kärpästä, heh!

– Käytimme maalaukseen REG remonttimaalia. Ostimme tuon 9 litran pönikän Prismasta. Kyseessä on puolihimmeä sisäseinämaali (vesiliukoinen), ja myyjän mukaan se sopii myös tähän tarkoitukseen. Kuten kuvasta huomaa, ei maalia jäänyt kauheasti jäljelle!

image.jpg

Lopuksi nostelimme suht kuivuneita lavoja pystyyn kuivumaan, jotta pääsimme siivoamaan hallia. Kannattaa suojata kaikki paikat hyvin, koska joka paikkahan tuossa maalissa lopulta on 🙂 Ja nyt lopuksi hyvä vinkki: älä käytä sanomalehtiä lattialla!! Jäävät kiinni lavoihin, ja paperia ei oikein saa irti lavoista. Onneksi paperi jäi kuitenkin hyvin maalin alle piiloon! 

image.jpg

Seuraavana päivänä saimme lavat kotiin, ja löimme pohjat täyteen huopatassuja. Hieman noita lavoja piti pyöritellä, että sai selville mitkä niistä oli hiottu ja mitkä ei. Aika hyvin sen kuitenkin tunnustelemalla sai selville 🙂 Laitoimme kaksi lavaa poikittain, koska jos kaikki lavat olisivat olleet pitkittäin, olisi sänkystä tullut liian pitkä meidän makkariin. Mielestäni tuo on kuitenkin kivempi noin, koska nyt saimme pienet ”yöpöydät” sivuille.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Aika kauniisti nuo lavat menevät limittäin 🙂 Imurillakin pääse kätevästi väleistä! Maalaus toteutettiin tarkoituksella rennon ottein. Puu saa pilkottaa, ja pinta voi olla rosoista.

image.jpg

Patjat ovat Ikeasta ja ne ovat Malvik-merkkiset. Yksi patja on aina 80cm, eli sängyn leveys on kokonaisuudessaan 160cm, sama kuin vanhamme. Lisäksi hankimme sänkyyn Ikeasta patjansuojuksen, mallia Kungsmynta. Sängynpäädyn aion vielä päällystää uudella kankaalla.

image.jpg

image.jpg

Nyt varmaan herää kysymys, että onko tuossa hyvä nukkua!? No on!! Ajattelin, että lavat natisisivat, mutta ei! Sänky on ihanan tukeva, ja omaan makuuni melko kova. Itsehän pystyy helposti vaikuttamaan sängyn kovuuteen, valitsemalla esimerkiksi joustinpatjat. Uskon, että tällä sängyllä mennään nyt pitkään! Olen myös sitä mieltä, että tällainen sänky on myös aika hygieeninen, sillä ilmahan kulkee vapaasti lavojen alla, ja patjat voi viedä helposti ulos pakkaseen tuulettumaan, jolloin vältytään pölypunkkiarmeijjoilta.

Nyt sitten vaan päällystämään tuo sängynpääty ja hankkimaan uusia petivaatteita! Lisäksi sänkyyn pitää hankkia uusi kevyempi päiväpeittä/viltti. Sellainen joka ei kuitenkaan peitä hienoja lavoja sivuilta 🙂

image.jpg