image.jpg

 

Olohuone kuvissani on vilahtanut jo muutamaan kertaan tämä uusin DIY-viritelmäni, eli valkoinen puunoksa. Puu on roudattu ihan tuosta lähimetsästä, ja olen kuivattanut sen saunassa 🙂 Tämän jälkeen oksa on siistitty hiomapaperilla ja sen jälkeen spreijasin oksan valkoisella spray-maalilla. Maali kuivuu tosi nopsaa, joten puuta pystyy kääntelemään aika huolettomasti spreijauksen ajan. Maalauksen jälkeen toin oksan parvekkeelle kuivumaan. 

Mietin useampaa eri vaihtoehtoa oksan jalustaksi, mutta päädyin sitten tuollaiseen puunkanto-ratkaisuun. Löysin kaupasta pari jätkänkynttiläksi tarkoitettua puupökkelöä ja kiinnitin ne kolmella puuholkilla toisiinsa kiinni. Puupökkelöissä oli jo valmiiksi suht isot reiät kannon keskellä, joten levensin poralla hieman tuota päällimmäisen puun reikää sen verran suuremmaksi, että oksa pysyi siellä tukevasti kiinni. Lopuksi maalasin puujalustan valkoiseksi. Tuollainen siitä nyt sitten tuli, ja mielestäni se on kyllä aika hauska idea! Eikä kustannukset tähän DIY projektiin ole kovin suuret. Spray-maali maksoi K-raudassa 5,90€ ja valkoista kalustemaalia minulla oli jo ennestään. 

 

image.jpg

image.jpg

image.jpg