image.jpg

 

Viime torstaina tuli vierailtua Helsingin juhlaviikoilla Taiteiden yössä, ja mikäs herkuttelu-ilta siitä tulikaan! Hetken espalla kiertelyn jälkeen suunnattiin suoraan Stockan eteen pystytetyille ruokarekoille, ja liityttiin jono jatkoksi ruokakojuun. Kyseessä on siis Street Gastro Tour, jossa katuruoka rantautuu ravintoloista kaduille. Lisäksi Stockan herkusta löytyy paljon katuruokaan liittyviä tuotteita ja kampanjoita, joten ei muuta valmistamaan omia snägäreitä ja pulled porkkeja!

 

image.jpg

 

Vaunu ykkösseen oli hurja tunku, eikä ihme, sillä menu oli aika houkutteleva! Nam nam, oli hyvää! Meidän makuhermojamme herkistivät pulled pork-leipä ja lammasrieska. Hieman kritiikkiä kuulin viereisestä pöydästä koskien vaunu 2. tarjoilua. Meze-lautanen ei ollutkaan livenä niin houkutteleva, kuin mitä menu antoi ymmärtää. Ilmeisesti falafelejä ei ollut juuri nimeksikään.. Mutta anyway, oma lammasrieskani oli kyllä erittäin hyvä!

 

image.jpg

image.jpg

 

Ruokailun jälkeen suuntasimme Akateemisen kirjakaupan kirjojen yöhön. Katuruoasta hullaantuneena ostin Jenni Häyrisen; Katukeittiö-kirjan. Tässä viikon aikana testiin ovat päässeet jo liuskapitsat, sekä lihapulla subit. Täytyy kyllä myöntää, että tässä tulee sellainen fiilis, että ”roskaruoka” on ihan sallittua safkaa 🙂

Kaupungilla kiertelyn jälkeen oltiin jo lähdössä kotia kohti, kunnes autossa istuessani huomasin, että näkyypä Teurastamolla runsaasti porukkaa. Nopean googletukseen jälkeen kävi ilmi, että kyseessä oli Helsinki Night Market. Eli ei siis muuta, kuin auto nopsaa parkkiin, ja taas syömään! Teurastamon pihalta löytyi hurja määrä eri maiden katukeittiötä, markkinatunnelmaa ja live-musiikkia. Testattua tuli vietnamilainen keittiö ja suomi-hodarit lammasmakkaralla. Eräästä keittiöstä löytyi jopa kokonainen sika grillihiilien yläpuolella keikkumassa, kääk! Oli kyllä kiva ja rento meininki. Tästä oli siis hyvä jatkaa viikkoa eteenpäin, kohti uusia makuhetkiä ja Cheekin konserttia.

 

image.jpg