image.jpg

Tadaa!!! Nyt se on valmis! Laitoin heti postauksen alkuun ennen ja jälkeen kuvan, jotta muutos tulisi heti selkeästi esille. Eli olohuoneen pitkä seinä, joka johtaa myös keittiöön, on kokenut aikamoisen muutoksen. Ennen perus-siisti harmaa seinä on nyt saanut syvyyttä ja särmää itseensä. Maalaus toteutettiin Kalklitir-kalkkimaalilla, sävyllä Winter secco. Mainitsin tässä postauksessa aikomuksestani ryhtyä maalaus-urakkaan, mutta jotenkin tätä tuli ajan puutteen takia lykättyä koko ajan eteenpäin.. Mutta viimein nyt on valmista!

Alla olevassa kuvakollaasissa näkyy käyttämiäni maalausvälineitä. Eli hommaan tarvitaan 5 litran sankko, maaliastia, pienempi maalauspurki (ei välttämätön), vispilä ja pari hyvää pensseliä/sutia. Kalklitir siis vain sekoitellaan veteen ja annetaan tekeytyä hetken aikaa. Myös listat, lattia ja katto kannattaa suojata hyvin.  Sitten vain aletaan sutimaan maalia ylhäältä alaspäin, suht ohkaisina liuskoina. Kalkkimaali on vesiliukoista, joten meidän onneksi vasta seuraavana päivänä huomatut maaliroiskeet listoissa, lähtivät märällä rätillä helposti pois.

Syy miksi itse otimme käyttöön pienen purkin jossa oli maalia oli se, että putket sun muut ahtaat paikat on helpompi maalata pieni purkki kädessä, ja pienellä pensselillä. Nimittäin kun aluksi työhön ryhdyttiin tuo iso maaliastia kädessä, niin eiköhän maalia kaatunut astian toiselta puolelta lattialle! Maali on siis melko vetistä verrattuna tavalliseen maaliin.

image.jpg

Kuten kuvista näkyy, maali näyttää aluksi erittäin tummalta, mutta kuivuu erittäin nopeasti. Missään nimessä telaa ei tule käyttää tässä maalausoperaatiossa, koska nimenomaan kunnon maalisudilla tehdään se eläväinen pinta seinään. Itse googletin youtubesta ohjeen kuinka maali kannattaa levittää. Tässä linkki kyseiseen videoon.

image.jpg

Alla olevissa kuvissa näkyy seinän väri yhden maalikerran jälkeen. Laskeskelimme, että maalattavan seinän kokonaispinta-ala on noin 17 neliötä, ja siihen riitti kaksi pussia kalklitir-kalkimaalia. Ohjeessa kerrottiin, että yksi pussi riittää 6 neliön pinta-alaan, kahdesti maalattuna. Eli yhdella pussilla saa noin 12 neliötä maalattua yhdellä kerralla. Ajattelimme kuitenkin, että useasti nämä riittoisuudet ilmoitetaan hieman alakanttiin, ja päätimme koittaa josko nuo kaksi pussia kuitenkin riittäisivät koko aluleelle. Tiukille meni, mutta maali riitti juuri ja juuri. Eipähän tullut säilöttyä sitten mitään maalin jämiä varastoon!

image.jpg

Alla olevissa kuvissa on sitten jo kaksi maalikertaa levitettynä, ja seinä on jo hyvin kuivunut. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen!

image.jpg

No niin! Ja nyt on sitten jo tavaratkin aikalailla paikoillaan, vain taulut puuttuu 🙂 Seinä elää aika paljon valon mukaan, joten otin kuvia valot päällä ja ilman. Hieman tummaltahan se aluksi tuntui, mutta tarkoitus olikin lähteä pois sieltä mukavuus alueelta, ja tehdä jotain särmikästä. Tykkään lopputuloksesta erittäin paljon. Seinän eläväinen ja betonimainen pinta on erittäin kaunis, ja antaa se antaa ryhtiä tilaan. Nyt on sitten asunnon lattiat ja ”pääseinä” laitettu kuntoon, mutta onko nyt valmista?! Salaa totesin, että itse keittiö taitaa pienesti huutaa muutosta kehiin 😀 Hah hah, mikään ei siis riitä, mutta onneksi tämä on kivaa!

image.jpg

image.jpg

image.jpg