kukka5.jpg

 

Kaupoissa vilisee ihania keväisiä tulppaaneja ja olenkin jo itselleni muutaman tulppaani-kimpun ostanut sekä saanut. Päätin kirjoittaa tänne ”reseptin” tulppaanien hoidosta, joka on kyllä omasta mielestäni erittäin toimiva! Kimput ovat säilyneet huomattavasti pidempään, kuin ilman tätä taktiikkaa 🙂 Monille nämä voivat olla itsestäänselvät hoito-ohjeet, mutta itselleni nämä olivat kyllä erittäin hyödylliset. Ohjeet löytyivät Prisman kukka-puolelta, ja kirjoitan ne nyt  suurin piirtein sellaisenaan tähän.

 

1. Säilytä paketissa olevat tulppaanit mahdollisimman viileässä.

2. Leikkaa tyvestä veitsellä/saksilla noin 2-3 cm pala pois. Jätä tulppaanit pussiin ja laita kylmään veteen. Vettä saa olla noin 5-10 cm.

3. Anna tulppaanien imeä vettä puolisen tuntia ja poista sitten vasta kääre.

4. Matalassa vedessä pitäminen hillitsee tulppaanien varen venymistä. Muista kuitenkin huolehtia ettei vesi pääse loppumaan! 

5. Tulppaanit kestävät viileässä pidempään, siirrä tulppaanit yöksi viileään, niin ne kestävät pidempään. Kuumassa ja paahteisessa paikassa tulppaanit nuutuvat ja kuihtuvat nopeasti.

 

Itse en ole toteuttanut kohtaa viisi, mutta hyvin tulppaanit ovat silti kestäneet. Tärkeintä mielestäni on tuo veden pieni määrä, ja se että se on kylmää, ja että se vaihdetaan päivittäin. Itseasiassa vettä ei edes ns. vaihdeta vaan sitä lisätään uusi määrä (5-10 cm), sillä päivän jälkeen tulppaanit ovat sen jo juoneet, ja nuupahtavat nopeasti elleivät saa lisää vettä nopeasti. Myös varren leikkaus on erittäin tärkeää, että tulppaanit pystyvät taas ”juomaan” vapaasti vettä. Itse olen myös vettä lisätessäni leikannut niille samalla uuden imupinnan. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan ohjeita, niin nautit varmasti tulppaaneistasi pidempään 🙂

 

kukka6.jpg