Tässäpä minua odottaisi seuraava urakka, eli kyseessä olisi maalausurakka. Tarkoituksena olisi maalata koko olohuoneesta keittiöön jatkuva pitkä seinä Kalklitir-maalilla. Nämä pussukat ovat odottaneet itseasiassa jo muutaman kuukauden seinään pääsyä, mutta kiireiltäni en ole vielä ehtinyt aloittaa maalausoperaatiota. Tarkoituksena olisi kuitenkin helmikuussa saada homma pakettiin. 

Nykyinen seinä on maalattu vaalean harmaalla ja on kyllä väriltään ihan nätti, mutta näissä Kalklitir-maaleissa minua kiinnostaa tuo eläväinen pinta, joka antaa ihan eri ilmettä seinälle, ikään kuin betonisen jäljen. Mietin pitkään tuota sävyä, ja päädyin lopulta winter seccoon. Se vaikuttaa kyllä aika tummalta, mutta halusin ottaa riskin ja lähteä pois mukavuusalueelta, joten sillä siis mennään! Hieman kyllä jännittää tuo värin tummuus, koska kyseessä on koko huoneiston pituinen seinä, joka rytmittää suurta osaa asunnosta. Mutta kuten totesin, joskus on hyvä poistua tutulta ja turvalliselta alueelta, ja ottaa hieman riskejä! Voihan sen seinän maalata aina uudestaan, jos tulos ei miellytä silmää 🙂

 
 

maali1.jpg

 

Koitin ottaa muutaman kuvan seinästä, jotta sen nykyinen väri tulisi jollain tavalla esille. Sävy kuitenkin hieman vaihtelee eri valossa. 

 

maali.jpg

Muokattu kuva.jpg

1akalk.jpg

maalit1.jpg

Alla oleva kuva on lainattu homenord.se sivuilta. Halusin ottaa muutaman kuvan havainnollistamaan kalkkimaalien sävyä ja pintaa. Myös yläpuolella oleva sävykartta antaa hieman kuvaa eri sävyistä, mikäli itselleen sellaista suunnittelee.