Vuoden nuori muotoilija 2016: Laura Väinölä

Design Forum Finlandin Vuoden nuori muotoilija -palkinnon saa tänä vuonna muotoilija, graafinen suunnittelija Laura Väinölä.

Palkintojury kehuu Laura Väinölää (synt. 1982) erinomaiseksi esimerkiksi uuden sukupolven muotoilijasta, joka toimii yrityksessä muotoilujohtajana tai luovana johtajana. Virtuaalisen Flora&Laura-kukkakaupan muutama vuosi sitten perustaneen Väinölän työkokemus kokonaisvalaisen ja elämyksellisen brändikokemuksen johtajana edellyttää palkintojuryn mukaan rohkeutta ja näkemyksellisyyttä.

LauraVainola_Portrait_Photo_Osma_Harvilahti

”Koen, että olen itse muokannut työnkuvani sellaiseksi kuin se nyt on. Luotan intuitioon ja teen nopeitakin ratkaisuja, jos ne tuntuvat oikeilta. Työn monipuolisuus pitää jatkuvassa liikkeessä. Välillä tuntuu, että olen roolipelaaja, koska työnkuvani vaihtelee niin paljon. Joillekin olen graafinen suunnittelija, toisille kukkaistyttö. Toisena päivänä konseptoin jotain laajempaa tapahtumakokonaisuutta ja toisena päivänä mietin detaljeita. Useimmiten asiakas antaa täyden luottamuksen ja silloin syntyy paras lopputulos”, Väinölä kuvailee työtään.

LauraVainola_ArtekStool

Design Forum Finlandin vuonna 2000 perustettu palkinto jaettiin nyt 15. kerran. Voittajan töitä esittelevä näyttely on avoinna 5.-17.9.2016 Kansalliskirjaston Kupolisalissa, Unioninkatu 36, Helsinki.  Avoinna ma–pe klo 10–17, ke klo 20 saakka, la–su suljettu (paitsi la 17.9. avoinna klo 9–16), vapaa pääsy.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti