Viherkasvien joukkovoimaa – kokoa kodin vihertäjät yhteen asetelmaan

Alkuvuodesta ei ole ollenkaan liian aikaista herätellä viherkasveja talviunesta ja raikastaa sisustusta asettelemalla niitä uudelleen. Huolehdi vain, että kasvisi saavat nauttia vähäisestä luonnonvalosta.

1. Asettele ruukkuja eri tasoille ja korkeuksille

Kasvit ruukuissa ovat takuuvarma valinta, mutta joskus ruukkurivistö näyttää, noh, tylsältä. Asettele ruukut sen sijaan eri tasoihin esimerkiksi kukkatelineen avulla. Hyödynnä myös ikkunalaudat ja lattia – kuka sanoi, ettei myös pieni kasvi voisi olla lattiatasossa? Ruukut ja kasviteline Ferm Livingiltä.

kasveja ruukuissa

Kuva Ferm Living

2. Anna kasveille oma huone

Viljelyfiilistä kotiin saa minikasvihuoneella. Siellä viihtyvät niin kaupan yrtit kuin tavalliset viherkasvit. Kasvihuone kokoaa kasvit kauniiksi asetelmaksi. Greenhouse-kasvihuone, Design House Stockholm.

minikasvihuone

Kuva Design House Stockholm

3. Kerää kaikki kasvit samalle hyllylle

Nyt on saatavilla myös monenlaisia tyylikkäitä hyllyjä, jotka on suunniteltu nimenomaan kasveille. Niihin ruukut ja kasvit voi ryhmitellä mielensä mukaan, ja yhdistää vaikka kirjoihin ja kodin tekniikkaan. Ohessa Adean tyylikäs Botanic-shelf, jonka messinkilevyt antavat ripauksen hohtoa esimerkiksi olohuoneeseen.

kasvihylly

Kuva Adea

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti