Jenni Juurinen: Joulukuun sisustusjutun inspiraationa on suomalainen folklore

Aito joulutunnelma syntyy pienin koristein ja maustamalla sisustusta perinteisillä elementeillä ja perityillä esineillä.

Joulukuun lehden sisustusjutun idea lähti liikkeelle vierailustani Pohjois-Karjalaan. Vapaa-ajalla tehdyllä reissulla kiinnitin huomiota paikallisen majatalon perinteisiin savi-astioihin, jotka olivat hämeenlinnalaisen Kyyrölän Saven tekemiä. Punasavisten puurokulhojen malli ja juuret johtavat Karjalankannakselle Kyyrölän kylään.

Puurokulhot saivat pohtimaan perinteisten esineiden roolia suomalaisessa kodissa ja etenkin joulun vietossa. Vaikka koti olisi muuten moderni, usein jouluna kaappien kätköistä kaivetaan suvun vanha olkipukki tai kynttilänjalat.

Perinteet nivoutuvat osaksi tätä päivää, ja eri aikakaudet kulkevat rinta rinnan sulassa sovussa. Tähän ajatukseen perustuu Dekon joulukuun sisustusjuttu. Joulu on läsnä pieninä viitteinä, ja ryijyt ja muut perinteiset esineet maustavat modernia sisustusta.

Christmas setting Deko 2017

Jakkarat, puinen mortteli ja istuinpehmuste, Artek. Kaislapukki, Taito-Shop Helsky. Punasaviastiat, Kyyrölän Savi. Keraaminen tölkki, Moko. Muut tavarat ovat kuvausrekvisiittaa.

Deko 2017

Manuaalinen kahvimylly, Decanter. Valkoinen kulho, Armas. Patasuti, Annansilmät-Aitta. Puulasta ja puiset sienet, Kankurin Tupa.

Bedroom Deko 2017

Sininen villamatto, lyhty ja samettityynynpäällinen, Moko. Keppihevonen ja pärekori, Annansilmät-Aitta. Anu Kanervon suunnittelemat Vanamo-lakanat, Finlayson. Muut esineet kuvausrekvisiittaa.

Katso koko juttu Dekosta 12/2017.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti