Ilmiö: Marokkolaisesta käsityöperinteestä tuli skandityylin luottokaveri sisustuksessa

Näyttää siltä, että viime vuosina Marokko on vakiinnuttanut paikkansa inspiraation lähteenä sisustusmaailmassa. Monelle on jo itsestäänselvää, että alueen käsityöperinteestä lainatut värit, materiaalit ja muodot sopivat myös skandinaaviseen kotiin.

Jos kevättä odotellessa kaukokaipuu yllättää, voi sisustusta piristää etnisillä mausteilla. Marokkolaiset vaikutteet näkyvät edelleen niin laatoissa, sisustustekstiileissä kuin tapeteissakin.

1. Sementtilaattoja varpaiden alle

Kuvioitujen sementtilaattojen historia lähtee Ranskasta, mutta nykyään suurin osa tulee Marokosta. Ruotsalaiselta Marrakesh Designilta löytyy hieno valikoima näyttäviä sementtilaattoja moneen makuun. Laattoja ovat suunnitelleet mm. Claesson Koivisto Rune ja Monica Förster.

2. Etnisten mattojen buumi ei laannu

Marokkolaistyyliset matot ovat olleet suosiossa jo pitkään eikä loppua näy. Selkeät mustavalkoiset matot henkivät hennosti marokkolaista tunnelmaa, mutta sopivat monenlaiseen sisustusmakuun.

Kuva: Ellos

3.  Eksotiikkaa seinälle tapetin muodossa

Cole & Sonin Martyn Lawrence Bullardin suunnittelema tapettimallisto tarjoaa valtavan paletin runsaskuosisia tapetteja, jotka ovat kunnianosoitus maailman eri kulttuureiden käsityöläisten uniikeille kädentaidoille.

Kuva: Cole&Son

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti