3 x Designmatkailijan kesäkohteet

Kokosimme kolme vinkkiä designista ja arkkitehtuurista pitävälle matkailijalle meillä ja lähialueilla. Näiden kohteiden takia kannattaa poiketa suunnitellulta reitiltä.

1. Villa Mairea

Villa Mairea valmistui jo vuonna 1939 Porin Noormarkkuun. Alvar Aalto suunnitteli sen edustuskodiksi Maire ja Harry Gullichsenille.

Mäntypuiden keskellä sijaitseva talo innoittaa yhä edelleen arkkitehtuurista ja sisustuksesta kiinnostuneita. Sisällä talossa sisustuksen pääosassa ovat konstailettomat materiaalit: puu, rottinki, terrakottalaatat, valkoiset tekstiilit ja viherkasvit.

Villa Maireaan on mahdollista tutustua opastetulla kierroksella, joita järjestetään varauksesta.

Villa Mairean olohuone

Kuva: Seppo Louhi/Otavamedia

2. Artipelag

Lastentavaramerkki Baby Björnin omistajan Björn Jacobsonin perustama Artipelag on taidegalleria, josta löytyy myös konserttihalli, työtiloja ja kaksi ravintolaa. Arkkitehti Johan Nyrénin suunnittelema rakennus sulautuu mäntyjen ja kallioiden keskelle.

Saaristomaisemaa voi ihailla kävelemällä satamasta lankkupolkua pitkin päärakennukseen. Artipelagiin pääsee laivalla, bussilla tai omalla autolla. Matka Tukholman keskusta kestää noin 20 minuuttia.

Artipelag taidemuseo

Artipelagin taidemuseo Ruotsissa

Kuvat: Charlie Bennett

3. Louisianan modernin taiteen museo

Louisiana sijaitsee Tanskan Humlebaekissa 40 kilometrin päässä Kööpenhaminasta. Jorgen Bon ja Wilhem Wohlertin 1950-luvun lopulla suunnittelemaa museota pidetään yhtenä hienoimpana esimerkkinä tanskalaisesta modernista arkkitehtuurista.

Rakennuksen horisontaalinen muoto suurine ikkunoineen sulautuu ympäröivään merelliseen luontoon, josta avautuu näköala aina Ruotsin rannikolle asti.

Museo on kuuluisa laadukkaista näyttelyistä, tapahtumista ja workshopeista. Museoon pääsee kätevästi lähijunalla.

Louisiana-museo

Kuva: Visit Denmark

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti