Riikka Kauvosaari: Marraskuun sisustusjutussa innostuimme kotimaisesta designista ja ajattomuudesta

Trendien tullessa ja mennessä ajaton sisustustyyli pitää pintansa. Kuvasimme Suomen juhlavuoden kunniaksi kotimaista designia yli satavuotiaan Hvittäskin taitelijakodin ateljeessa.

Kun mietimme loppuvuoden sisustusjutun kuvauspaikkaa, yksi vahvoista ehdokkaista oli heti Hvitträskin ateljeekoti Kirkkonummella. Taiteilijakoti, jossa jokainen kohta on tarkkaan mietitty pienintä yksityiskohtaa myöten.

Vaikka kansallisromanttinen rakennus on hyvin koristeellinen, sen ateljeen arkkitehtuuri on ajatonta. Miljööseen sopii yhtä hyvin tämän päivän design kuin sata vuotta sitten valmistetut kalusteet.

Nojatuoli, sohvapöytä ja peilit, Hakola. Lattiavalaisin ja penkki, Artek. Matto, Woodnotes. Shaali, Tre. Metallivadit, lasilintu ja maljakot, Iittala. Lasirasia, Lokal. Taulu kuvausrekvisiittaa.

Suorastaan huimaa ajatella, että näiden samojen ruutuikkunoiden alla on tehty suunnitelmat Suomen kansallismuseon ja Helsingin rautatieaseman rakennuksista.

Ikkunoiden takana huojuvat komeat männyt innoittivat sisustusjutun värityksessä. Vihreää kuin mäntyjen neulaset ja ruskeaa kuin männyn runko. Niin suomalaista ja tuttua meille kaikille.

oleskelutila

Yllä olevan kuvan daybed, Tebian. Tyynyt Johanna Gullichen ja Marimekko. Matot, Finarte. Pöydät, Poiat. Tuoli, Artek. Lattiavalaisin, Innolux. Lasiastiat, Iittala. Tuikkuastiat, Himmee.

Tila ja valo luovat tunnelmaa, jota kalusteet täydentävät. Ilman valoa tunnelma ei olisi täydellinen. Ateljeen suurista ikkunoista avautuva valo suorastaan maalaa sisustuksen paikoilleen.

Kiitokset Hvitträskin museolle, joka niin ystävällisesti avasi ovensa kuvauksiamme varten.  Hvitträskin perinteiset joulumarkkinat järjestetään 2.-3.12 klo 11-17.  Muuten museo on talvikauden suljettuna ja avautuu jälleen 2.5.2018.

Katso koko juttu Dekosta 11/18.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti