Jenni Juurinen: Designtuoli on länsimaista luksusta

Minkälaisen tuolin ostaisit, jos se olisi ensimmäinen tuolisi? Sisustustoimittaja Jenni Juurinen huomasi pohtivansa Afrikassa, mitkä asiat vaikuttavat siihen mitä valitsemme.

Mikään ei avarra ajattelua kuten Afrikka.

Olin toista kertaa elämässäni Afrikan mantereella ja ensimmäistä kertaa Itä-Afrikassa. Matkan yhtenä tarkoituksena oli etsiä siellä asuvan ystäväni uuteen taloon huonekaluja. Ja mistäpä nykyihminen sisustamisen aloittaisi jos ei tuolista. Istumaan on päästävä ja mielummin muualle kuin lattialle.

Tuolien suhteen tuli kuitenkin vastaan yllättävä ongelma. Valinnanvaraa oli varsin vähän. Lähes kaikki tuolit ovat samaa mallia: puisia ja maalaamattomia, selkänojalla ja ilman. Usein ne olivat vieläpä hätäisesti kasatun ja kehnon näköisiä.

afrikka, sisustus, tuolit, puutuolit

Kuva: Jenni Juurinen

Havainto sysäsi liikkeelle ajatuksia tuolista ja sisustamisesta ylipäätään. Sanotaan, että köyhän ei kannata ostaa huonoa. Mutta laatu ja kalusteen ulkonäön miettiminen on todellisuudessa rikkaiden etuoikeus. Jos tarvitsee tuolin istuakseen ja se on talon ensimmäinen, on aivan samantekevää miltä se näyttää. Pääasia on, että se toimii ja kestää. Vasta, kun on kaikkea, voi pohdiskella, sijoittaisiko italialaiseen designtuoliin tai haluaisiko tuolin sametilla vai villakankaalla verhottuna.

Afrikka on hyvä peili länsimaiselle elämäntyylille, eikä kuva ole aina mairitteleva.

Kun taas solahtaa omaan länsimaiseen arkeen, Afrikan aiheuttama huono omatunto hiljalleen haalenee. Mutta jäljen se jättää.

Tarvitsenko uuden tuolin, koska haluan erilaisen tuolin vai koska tarvitsen tuolin?

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti