Takana ties kuinka mones reissu lempikaupungissa Kööpenhaminassa ♥ Tällä kertaa yövyin todellisessa vintagetaivaassa, hotelli Alexandra:ssa. Keskustassa sijaitseva pieni hotelli on kunnianosoitus tanskalaisille suunnittelijoille. Vain harvassa paikassa voi nähdä näin laajan valikoiman huippusuunnittelijoiden, kuten Arne Jacobsenin, Finn Juhlin, Hans J.Wegnerin ja Børge Morgensenin mestariteoksia. 50-60-lukujen designin ystävää hemmotellaan niin isolla kädellä, että voi melkeinpä puhua museosta.

design_hotelli_Koopenhaminassa

Hotel_Alexandra_in_Copenhagen

Hotel_Alexandra_Copenhagen

Hotelli_Koopenhaminassa

Hotellissa on 61 eri tavalla sisustettua huonetta. Jos reissaa usein, niin voi valita joka kerralla erilaisen huoneen. De Luxe – huoneet on nimetty  suunnittelijoiden mukaan. Yövyin hauskassa huoneessa, joka retro sisustus on saanut inspiraationsa 60-luvulta.

retrohotelli_Koopenhaminassa

Huone sijaitsi rauhallisen sisäpihan puolella.

 

hotelli_Kopiksessa

design_hotelli_Koopenhamina

Ja kun retroillaan, niin retroillaan kunnolla. Ei avainkorttia, vaan avain!

hotelli_Koopenhaminassa

hotelli_Koopenhaminan_keskustassa

Tässä hotellissa kannattaa skipata hissi, sillä porraskäytävissäkin on kaunista katseltavaa.

Koopenhaminan_hotellit Hotel_Alexandra

Tämä hotelli kyllä hurmasi! Tosi kiva vaihtoehto isoille hotelliketjuille ja loistovalinta varsinkin niille, joita vintage ja design kiinnostaa. Aamupala tarjoiltiin viereisessä Godtfolk-ravintola-baarissa, joka oli ilo silmälle sekin. Tunnelmallisesta paikasta lisää tulevassa postauksessa.

Hotel Alexandra Copenhagen, H. C. Andersens Blvd. 8, Copenhagen.

Plussat ja miinukset:

+ hyvä sijainti keskeisellä paikalla

+ hotelli ja design-museo samassa paketissa

+ kodinomainen fiilis

+ ystävällinen palvelu

+ pyöriä vuokrattavissa

– huoneessa kokolattiamatto ja hieman tunkkainen ilma

– naapurihuoneesta kantautuvat äänet saattavat häiritä (tarjolla oli korvatulppia)

Lue myös aiemmat Kööpenhamina-aiheiset postakset:

ravintola Väkst Kööpenhaminassa / restaurant Väkst in Copenhagen

Kööpenhaminan parhaat antiikki-ja vintageliikkeet / vintage heaven in Copenhagen

inspiroiva Kompa9 kahvila Kööpenhaminassa / Kompa9 cafe in Copenhagen

* * *

Hotel Alexandra in Copenhagen is a hotel especially for mid-century design lovers. It’s almost a museum with masterpieces from Danish designers like Arne Jacobsen, Finn Juhl, Hans J.Wegner and Børge Morgensen. All 61 rooms are decorated differently. I slept with 60’s and I loved it.