Kaisanimen kasvitieteellinen puutarha Helsingissä on lempipaikka, jonne hakeudun varsinkin talvisin. Siinä vaiheessa, kun kinokset alkavat kasvaa liian korkeiksi ja alan haaveilla etelänmatkasta, hetki Palmusalin palmujen alla tuo kaivatun breikin talvesta. Lumityöt unohtuvat ainakin hetkeksi. Keskellä päivää kasvihuoneissa sai haahuilla rauhassa, nauttia tunnelmasta, tuoksuista ja hiljaisuudesta.

Kaisaniemen_keidas

Palmusali

Jos pitää valita lempikasvihuone, niin se on ehdottomasti palmusali. Lämmin, kostea ja huumaavan vehreä.

palmusali

Korkealla kohoavat lasiseinät ja katon muoto hivelevät silmää.

Helsingin_kasvitieteellinen_puutarha

kasvitieteellinen_puutarha

botanic_garden_in_Helsinki

kasvitieteellinen_puutarha_Hlesingissa

Palmusalista löytyy täydellinen hide away – paikka, johon voi istahtaa hetkeksi.

palmuhuone_

sademetsahuone

Sademetsähuone

Kaisaniemi_botanic_garden

Aavikkohuone

Helsinki_botanic_garden

Välimerihuone

viherterapiaa

toivomuslahde

Saintpaulia-huone, toivomuslähde

Vaikka mieli lepäsi, niin samaan aikaan päässä raksutti ja silmä poimi ideoita. Viherkasvihulluus, jota koitan epätoivoisesti pitää kurissa, kasvoi  entisestään. Nyt haaveilen seinää pitkin kiipeävästä köynnöskasvista ja kasvilampusta. Jopa mangon kasvattamisesta. Talven aikana muutama kodin kasveista on kuollut, mutta se ei harmita. Hyvä syy hankkia uusia. Arvatkaa muuten kuinka monta kolikkoa uhrasin toivomuslähteeseen, että lumet sulaisivat jo? Aika tosi monta.

Vastaavanlainen ihana talven pakopaikka pienemmässä mittakaavassa on Talvipuutarha. Sekin oiva menovinkki esim.hiihtolomaviikolle.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, Kaisaniemenranta 2, Helsinki.

* * *

Kaisaniemi Botanic Garden is one of my favourite places in winter. Under the palm trees it’s feels like a mini vacation.