kuppiennustus

uuden_vuoden_ennustaminen

Joulu on taputeltu ja uusi vuosi häämöttää. Pian on aika valaa tinoja ja tehdä uuden vuoden lupauksia rikottaviksi. Meillä kaikkein odotetuin ohjelmanumero uuden vuoden aatolle on kuppiennustukset, jossa povataan tulevan vuoden tapahtumia kuppien alle kätkettyjen esineiden avulla. Ajattelin jakaa ystävältäni jo vuosia sitten oppimani hauskan tavan myös täällä.  Homma menee kaikessa yksinkertaisuudessaan niin, että pienet tavarat kätketään väärinpäin käännettyjen kuppien alle. Kun ensimmäinen on nostanut kupin, niin esine laitetaan takaisin mukin alle. Kuppien paikkoja vaihdetaan niin, että seuraavana vuorossa oleva ei näe, kun niitä siirretään. Esineiden määrää ja merkityksiä voi soveltaa vapaasti. Tässä joitakin esimerkkejä:

musta langanpätkä=epäonnea, vastoinkäymisiä

punainen langanpätkä=iloa

kolikko=vaurautta

nuppineula=terävyyttä, menestystä esim.opinnoissa/työssä

pieni laukku=matkaa

sormus=häitä

avain=valtaa

sydän=rakkautta/romanssia

leipäpala=hyvinvointia

pieni kenkä=juhlaa (esim.barbin kenkä)

apila=onnea

karkki=herkuttelua

kukka=hyvää kesää

 

Kuppeja voi kääntää useammankin kerran. Meillä on tapana, että kukin saa kolme ennustusta tulevalle vuodelle. Osa kuvien mukeista on muuten koristeltu itse posliinitusseilla. Helpon tee itse kuvioidut mukit – ohjeen löydät klikkaamalla linkkiä.

Antoisia ennustushetkiä ja hyvää uutta vuotta!

* * *

Fun tradition for the New Year’s evening is to predict coming year from the items hidden under the cups. Every little item has a meaning. Ring is a symbol of wedding, key means power, a coin is wealth and so on. Can’t wait, hope that the best is yet to come.