tee_itse_kukka-asetelma

DIY-kukkakoriste

tee_itse_jouluinen_kukka-asetelma

Joulu näkyy kodissani vuosi vuodelta maltillisemmin. En harrasta varsinaisia joulukoristeita, ellei itse tehtyä pillihimmeliä lasketa mukaan. Tänä jouluna kynttilämeren rinnalle tulee nopeasti ja helposti syntyviä tee itse kukka-asetelmia. Kiitos inspiraatiosta kuuluu kukka-workshopille, johon sain osallistua tovi sitten. Tein siellä erilaisista vihreistä lehdistä, havuista ja parista kukasta simppelin pienen asetelman, jonka sidoin narulla. Käpymäiset kukat aukesivat aika nopeasti hauskoiksi pörröpalloiksi. Unohtui kysyä mitähän veikeät kukat mahtavat olla? Yksinkertainen asetelma on pysynyt pöydällä hyvänä jo useamman viikon. Siitä rohkaistuneena ajattelin aloittaa jo hyvissä ajoin näiden ei liian jouluisten DIY-kukka-asetelmien tekemisen. Pari pienempää joulukattausta koristamaan ja yhden isomman seinälle, tai ulko-oveen ajamaan kranssin virkaa. Materiaalit voisi hyvin kerätä myös luonnosta. Esim. mustikan-ja puolukanvarpuja, sekä havuja.

Vihreitä asetelmia, kynttilöitä ja ripaus messinkiä tuomaan juhlan tuntua. Tälläinen minimalistinen joulu tänä vuonna.

Pika-ohje tee itse helppo kukka-asetelman tekemiseen:

1 Hanki mieleisesi materiaalit kukkakaupasta, tai luonnosta. Mm.eukalyptykset kestävät hyvin varisematta.

2 Laita isommat lehdet ja havut kaikkein alimmaiseksi tukemaan asetelmaa, sommittele pienemmät lehdet ja kukat päällimmäiseksi.

3 Lopuksi katkaise varret haluaamasi mittaan ja sido kimppu yhteen narulla. Asetelma ei vaadi vettä. Voit laittaa sen pöydälle sellaisenaan. Jos haluat ripustaa asetelman seinälle, tee ohuesta rautalangasta ripustuslenkki.

Lue myös:

minimalistin joulu / minimalistic christmas 

* * *

Decoration inspiration for my minimalistic Christmas this year comes from flower workshop.