Josef_Frank_exhibition

Josef_Frank_Designmuseossa

Designmuseo_Josef_Frank

Josef_Frank

arkkitehti_Josef_Frank

Josef_Frank_nayttely_

Ahdistaako marraskuun harmaus? Ei hätää, siihen löytyy apu tästä menovinkistä, ainakin hetkellisesti. Arkkitehti-muotoilija Josef Frankin näyttely Helsingin Designmuseossa on nimittäin todellinen harmaan päivän pelastus. Svenskt Tenn:in huonekalujen ja kankaiden suunnittelijan näyttely iloittelee väreillä ja kuoseilla, joita katsellessa tulee väkisinkin hyvälle tuulelle. Huonekaluista voi löytää samaa kivaa leikkisyyttä, niiden upeita tarkkaan harkittuja yksityiskohtia unohtamatta. Näyttelyssä on laajasti esillä myös arkkitehtuuria, piirustuksia ja pienoismalleja, joita ihmetellessä vierähtää helposti pidempikin tovi. Näyttely on hieno jatkumo Didrichsenin taidemuseossa syksyn alussa päättyneelle Svenskt Tenn – näyttelylle. Sitä voi käydä tunnelmoimassa näin jälkikäteen Svenskt Tenn – näyttely @Didrichsen – postauksessani. Museokierroksen päätteeksi kannattaa piipahtaa Designmuseon putiikissa, josta löytyy pieni siivu Svenskt Tennin tuotteita. Muistoksi tästä mieltä piristävästä näyttelystä mukaan lähti palanen ihanan värikylläistä Svenskt Tenn:iä postikortin muodossa.

Josef Frank Designmuseossa 12.10.2018 – 17.3.2019, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki.

Lue myös muut sisustajan menovinkit:

menovinkki: Alvar Aallon kotitalo / The Aalto House

menovinkki: Alvar Aallon Ateljee / Studio aalto

* * *

Longing for colours? Then Josef Frank – exhibition at Design Museum in Helsinki is the place to go.