Reilut kaksi vuotta sitten koin suurta rakkautta Seinäjoella huikean hienossa Alvar Aalto – keskuksessa. Kuluneella viikolla sama haltioitunut olotila valtasi, kun pääsin vihdoin vierailemaan Munkkinimessä sijaitsevassa Alvar Aallon kotitalossa. Opastettu kierros vuonna 1936 valmistuneessa talossa oli antoisa ja informatiivinen, ja todellista silmänruokaa alusta loppuun. Arkkitehtuuria, ajatonta muotoilua ja loputtomasti kauniita yksityiskohtia, olkaapa hyvät!

Alvar_Aalto_kotitalo_opastettu_kierros

Alvar_Aallon_koti

Alvar_Aallon_kotitalo_tyotila

Alvar_Aallon_kotitalon_pienoismalli

Alvar_Aalto_Foundation

Alvar_Aallon_kotitalo_olohuone

Alvar_Aallon_kotitalon_olohuone_

Alvar_Aalto_Aino_lasit

Alvar_Aalto_kotitalo

Alvar_Aalto_House

Alvar_Aalto_seinahylly

Alvar_Aallon_kotitalo_makuuhuone

Alvar_Aalto_ovenkahva

Alvar_Aalto_kotitalo_kierros

Alvar_Aalto_kotitalo_kierros

Alvar_Aallon_kotitalo_Munkkiniemi

Alvar_Aalto_kotitalo_julkisivu

Alvar_Aalto_House_

Alvar_Aallon_kotitalo_Riihitie_20

Kierroksen päätteeksi kiersin talon ja pujahdin takapihalle ihailemaan suojaisaa pihaa ja kaunista arkkitehtuuria. Vaikka podin jo aikamoista inspiraatioähkyä, niin kävin tutustumassa myös Alvar Aallon ateljeehen, joka sai pään ihastuksesta sekaisin sekin. Jos mahdollista, niin Alvar Aalto fanitus kasvoi entuudestaan. Nämä kaksi kohdetta kannattaa arkkitehtuuria ja sisustusta rakastavan ehdottomasti mahduttaa kalenteriin. Maltan tuskin odottaa, että pääsen Alvar Aalto – museoon Jyväskylään.

Alvar Aallon kotitalo, Riihitie 20, Helsinki.

Lue myös:

Artek second hand tuolit / Artek second hand chairs 

* * *

Greetings from the most inspiring tour at  The Aalto House in Munkkiniemi Helsinki. If you love architecture and design this is THE place to go. Hope you enjoy the pictures.