Heti alkuun, lue ensin edellinen loma Kroatiassa – Brela postaus. Tämä juttu on jatkoa sille.

Hyvä hotelli kruunaa loman kuin loman. Sentido Bluesun Berulia todellakin teki sen. Kroatian pienessä Brelan kylässä sijaitsevassa hotellissa oli touko-kesäkuun vaihteessa vielä ihanan rauhallista. Kuvista voisi päätellä, että olimme ainoat koko hotellissa, mutta ei sentään. Kuvat on napattu aamuvarhaisella ja iltamyöhään, kun hotellialue oli hiljaisimmillaan. Isohko hotelli on rakennettu rinteeseen Biokovo-vuoren ja Adrianmeren väliin. Noin kilometrin kävelymatkan päässä olivat Brelan satama ja Baska Novan kylä, joissa oli lähimmät ravintolat ja kaupat. Splitin kaupunki on noin tunnin bussimatkan päässä.

Hotelli_Bluesun_Berulia

Hotelli_Brela_Sentido_Bluesun

Hotel_Croatia_Brela

Parvekkeelta oli upea näkymä merelle ja uima-allasalueelle. Taustalla horisontissa häämöttää Bracin saari. Uima-altaita oli kaksi, joiden syvyys taisi olla n.1,30cm kieppeillä. Varsinaista lastenallasta kahluualtaineen ei ollut, mutta hotelli ei olekaan suunnattu varsinaisesti lapsiperheille. Aamuisin siivoojia hääräsi kuin muurahaisia pitämässä huolen siitä, että allasalue oli taatusti siisti.

Sentido_Bluesun_Brela_pool

Hotel_Sentido_Bluesun_pool_area

Osassa huoneista oli pääsy useamman huoneen kesken jaettuun omaan pieneen uima-altaaseen.

Hotel_Croatia_Brela_Bluesun

Halusin huoneistohotellin, tai vuokrahuoneiston sijasta nimenomaan hotelliin, jossa voin istua valmiiseen aamupalapöytään. Aamupala olikin paras mihin pesco-vegetaristina olen törmännyt. Monipuolinen valikoima vaihtui päivittäin. En keksi mitään mitä olisin voinut kaivata. Sääli, etten napannut kuvaa herkkuja notkuvista buffet-pöydistä. Parasta aamiaisella oli tietysti myös se, että samalla sai nauttia merimaisemasta.

Hotelli on kunnostettu kokonaan hiljattain ja sen huomasi. Oleskelualueet niin ulkona, kuin sisällä oli sisustettu tyylikkäästi ja raikkaasti.

Hotelli_Kroatia

Hotel_Croatia_Brela

Bluesun_Berulia

Kahden hengen huone lisävuoteella oli tilava ja sängyt tarpeeksi leveät.

Sentido_Bluesun_Berulia_huone

Hotellissa oli buffet-ravintolan lisäksi myös viihtyisä allasbaari.

Sentido_Bluesun_Berulia_bar

Alhaalla rinteessä, ihanasti ihan rantakadun äärellä olevasta Grill Bar Puz-ravintolasta sai ruokaa niin päivisin, kuin iltaisin.

Hotel_Brela

Kesäkuun puolella hotelli alkoi selvästi täyttyä, mutta missään vaiheessa ei ollut ruuhkaa aamupalalla, eikä tarvinnut tapella aurinkotuoleista. Meidän rantalomalle Hotelli Sentido Bluesun Berulia tarjosi täydelliset puitteet. Jos kaipaat tasokasta hotellia Kroatiasta, rauhallisesta paikasta, niin suosittelen lämpimästi.

Sentido Bluesun Berulia hotellin plussat ja miinukset:

+ korkeatasoinen, hiljattain uusittu siisti hotelli

+ tilavat huoneet

+ rauhallinen sijainti

+ rannalla

+ laadukas ja monipuolinen aamupala

+ ystävällinen palvelu

miinukset:

– hotellialueella paljon rappusia

– allasalueella toteutetut viihdeaktiviteetit, vesijumppa päivällä ja iltaohjelma (klo.23 saakka) saattavat häiritä, sillä musiikki soi suhteellisen lujaa.

– syöminen ja juominen hotellialueella on selvästi kallimpaa, kuin muualla.

* * *

We had the most relaxing beach holiday in Croatia Brela, thanks to hotel Sentido Bluesun Berulia. Newly renovated hotel was stylish, fresh and clean, and the location just in front of the beach was perfect.