kukkateline

viherkasvi_kirja

kodin_viherkasvit

Kekkilan_taimihylly

kirja_viherkasveista

peikonlehti

huonekasvi_kirja

Rakkaus viherkasveihin senkuin syvenee. Noin vuosi sitten hurahdin totaalisesti kaktuksiin, sillä seurauksella, että olohuoneen nurkkaan syntyi kaktusfarmi. Suurin osa piikikkäistä kaunokaisista on jopa pysynyt hengissä ilman kummempaa huolenpitoa. Luulin, että paras hoito-ohje kaktuksille on unohtaa kastelu. Olin väärässä. Nekin tarvitsevat säännöllistä kastelua, varsinkin kasvukauden aikana. Tästä ja monesta muustakin uudesta tiedosta saan kiittää Vihreä Valtaa Kodin – kirjaa, joka on todellinen tietopankki hoito-ohjeineen. Nyt uskallan jopa harkita isompien huonekasvien hankkimista. Kirja on myös upea visuaalinen pläjäys, jonka kauniita kuvia katselee ihan vaan ilokseenkin. Koska kukkienhoitovälineet ovat tietysti osa viherkasvihulluutta, ostin lasisen kastelupallon Lagerhausista Tukholman reissulla. Se on kätevä, jos on taipumusta unohtaa kastella viherkasveja. Tosin sekin pitää muistaa täyttää. Monstera ainakin näyttää tykkäävän siitä, samoin kuin suihkuttelusta. Katseenkestävä suihkepullo onkin seuraavana hankintalistalla.

Vihreä Valtaa kodin – sisusta huonekasveilla, Caro Langton & Rose Ray.

* * *

My home is greener than ever. About an year ago I fell totally in love with cactus and it seems to be never ending love.