teeitse_koristeltu_kukkaruukku

Itse tehtyjä lahjoja on kiva antaa ja saada, joten ajattelin huikata muutamasta helposta ja nopeasta tee itse ideasta, jotka ehtii vielä hyvin tehdä ennen joulua.

Itse kuvioitu muki sopii lahjaksi kenelle tahansa. Se syntyy posliinitussilla piirtämällä, samoin kuin itse kuvioidut kukkaruukutkin. Jos lopputulos ei heti miellytä, niin ei hätää, sillä kuvio kiinnittyy vasta uunissa. Sitä ennen se lähtee pois pesemällä.

Itse painettu tyynynpäällinen on todella helppo toteuttaa tekstiiliväreillä ja vaahtomuovisiveltimien avulla.

Moderni unisieppari on kaunis sisustuselementti, joka sopii hyvin lahjaksi sisustusihmiselle. Sen tekemiseen tarvitaan metallirengas, lankaa, sekä puuhelmiä.

Itse tehdyn korun voit tehdä juuri saajansa näköiseksi. Fimo-massasta saa muovailtua minkä tahansa muotoisia helmiä. Vain mielikuvitus on rajana. Tähän hommaan voi ottaa mukaan myös lapset.

Korkkinen kattausalunen on kiva ja käytännöllinen lahja. Korkin voi leikata halauamaansa muotoon ja koristella maalaamalla. Vaihtoehtoisesti voit kuvioida myös valmiita korkkisia lasin-ja pannunalusia.

Näiden kuvissa näkyvien tee itse lahjaideoiden tekeminen vaatii vain pientä sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä. Kaikki ideat ovat myös taatusti kukkaroystävällisiä. Tekemäni tarkemmat ohjeet löydät kursivoitujen tekstilinkkien takaa. Lisää kivoja DIY-vinkkejä löytyy Deko-lehden tee itse-osiosta. Luovia askarteluhetkiä ja tekemisen iloa!

* * *

Some easy and cheap DIY-ideas that you have still time to make as Christmas presents.