Kierratyskeskus_Nihtisilta

Kierratyskeskus_verhoomo

Kierratyskeskus_verhoomo

verhoomo_

planB_kankaat

planB_kierratysmallisto

planB_sisustus

PlanB_tuolit

kierratys_pyora

kierratyskeskus_Nihtisilta

Terveiset Espoon Nihtisillan Kierrätyskeskuksesta! Sain kutsun tulla kurkistamaan kulisseihin ja tutustuman mm. siihen, miten Plan B tuotteet syntyvät. Plan B on Kierrätyskeskuksen oma uusiotuotteiden mallisto, johon kuuluu vaatteita ja asusteita, sekä sisustustuotteita ja huonekaluja. Takatiloissa pyörii melkoinen koneisto. Mm. puuverstas, maalaamo, verhoomo, sekä ompelimo, joissa luodaan kekseliäästi vanhalle uutta elämää. Ompelimossa töihin käytetään hyväksi lahjoitetuista, osittain huonokuntoisista kankaista priimakuntoiset osat. Näin mitään ei mene hukkaan. Aika nerokasta. Verhoomossa työntekijät saavat vapaat kädet suunnitella ja toteuttaa huonekalujen verhoilutyöt. Jokainen yksilö onkin tekijänsä näköinen ja taatusti uniikki. Ja mikä parasta se on käsintehty ja kierrätysmateriaalista. Eihän Plan B tuotteista voi kuin tykätä!

Loppuun oli pakko laittaa pari ajatuksia herättävää kuvaa. Ne kertovat siitä miten P A L J O N tavaraa päätyy kierrätyskeskukseen. Niin hyvässä, kuin pahassa. Tiesitkö muuten, että kierrätyskeskuksessa myynnissä olevat pyörät ovat huollettuja? Samoin kuin elektroniikkalaitteet ja valaisimet. Kierrätyskeskuksella on myös verkkokauppa. Vaikka olen vakioasiakas en tiennyt näitä. Nyt tiedän myös mistä haen vastaisuudessa lasten luistimet, vieläpä valmiiksi teroitetut.

Kiitos antoisasta vierailusta Espoon Nihtisillan Kierrätyskeskukselle!

Kierrätyskeskus, Nihtisillan tavaratalo, Kutojantie 3, Espoo.

* * *

Pictures from Nihtisilta Reuse Centre.