Porvoon_vanha_kaupunki

Porvoo_Raatihuoneen_aukio

Porvoo_Raatihuoneen_kello_

Porvoon_Raatihuone

Porvoon_vanha_kirkko

Porvoo_kirkko

Porvoo_vanha_puutalo

Porvoo_vanha_kaupunki_kuja

Porvoo_vanha_kaupunki_taloja

Porvoo_vanha_kaupunki_

Porvoo_vanha_kaupunki_talo

Porvoo on mitä ihanin kesäkaupunki. Kuvat kertoo kyllä miksi. Vanhan kaupungin tunnelmaan ja viehättäviin pastellisiin taloihin on helppo rakastua. Kun Raatihuoneen torilta jaksaa kavuta ylöspäin, mäen päällä sijaitseva Porvoon tuomiokirkko palkitsee vaivan. Valkoisena hohtava kivikirkko paanukattoineen on upea. Kirkon takaa kannattaa pujahtaa ihmispaljoutta pakoon kapeille mukulakivikujille. Niin pääsee aistimaan parhaiten sitä oikeaa vanhan kaupungin tunnelmaa ja ihailemaan toinen toistaan suloisempia taloja. Kujakierrokselle kannattaa varata mukaan hyvät kengät ja vesipullo. Ja tietysti paljon aikaa. Ruokapaikoista on vakiintunut suosikiksi Johans, joka sijaitsee Porvoonjoen varrella idyllisellä sisäpihalla. Päivä Porvoossa on kuin miniloma jossain ulkomailla, sitä ei voi kuin suositella!

* * *

Porvoo old town is one of the best summer towns in Finland. It’s charming! I love the narrow alleys, old houses and the whole atmosphere.