Kim_Somervuori_taidemaalari

Kim_Somervuori_maalaus_

Onnenpotku! Meille kantautui kotiin yhden projektin ansiosta lainaksi taidetta. Haltioituneena olen pyöritellyt upeita taideteoksia ympäri asuntoa ja yllättynyt siitä, miten erilaisista teoksista voi tykätä. Pieniin teoksiin on helppo tarttua ja ne on helpompi sijoittaa. Isot vaatii enemmän rohkeutta ja puhuttelee näyttävyydellä. Niin kuin tämä Kim Somervuoren kankaalle toteutettu raffi taideteos, johon ihastun koko ajan enemmän. Ripustin sen makuuhuoneen seinälle kokeilumielessä. Sinnehän se sopii kuin nakutettu. Teoksessa toistuvat huoneessa jo olemassa olevat värit, musta, valkoinen ja turkoosin sävyt. Nyt kun se on seinällä, huomaan, että huone onkin selvästi kaivannut jotain rouheaa ja sievistelemätöntä. Asennetta. Pingottamattomana, rennosti purjerenkailla roikkuvana se on täydellinen. Tässä taisi käydä nyt niin, että kotisovitus venyy vähän pidemmäksi. Pari muutakin lainassa olevaa teosta on sulattanut sydämen. Olen p a h a s s a pulassa!

Taideteoksia voi hakea maksua vastaan lainaan mm.Taidelainaamoista, tai olla yhteydessä suoraan taiteilijaan. Itse harrastan jälkimmäistä. Visiitit työhuoneille on aina tosi mielenkiintoisia. On kiva nähdä taitelija ja kuulla tarinat teoksien takaa. Tämä Kimin sekatekniikalla toteutettu teos on saanut inspiraationsa Neil Youngin kappaleesta I’m The Ocean ja nimi People My Age tulee kappaleen lyriikasta ” people in my age they don’t do things I do”.

Summasummarum, kannattaa kysyä jos voi saada taideteoksen kotiin sovitukseen ennen ostopäätöstä. Yleensä se on mahdollista. Voi mallailla paikkaa ja rakastua teokseen ihan kaikessa rauhassa.

Jos kiinnostuit, Kim Somervuoren töitä löydät instagramista ja Kimin kotisivuilta.

Muita taideaiheisia postauksia:

inspiroivaa taidetta – Suvi Sysi / inspiring art from Suvi Sysi

uutta makuuhuoneessa / art from Julia Cederqvist

menovinkki: Gumbostrand Konst & Form taidekeskus / Gumbostrand Konst & Form

* * *

I had a chance to borrow art. This painting People My Age is by talented Finnish artist Kim Somervuori. It fits scary perfect in our bedroom…