monsteran_lehti

leikko_peikonlehti

leikkolehdet

Leikkolehdet on parhaita. Ne on halpoja ja kestävät kauan. Parhaimmillaan niistä on iloa jopa kolme viikkoa. Siksi olen siirtynyt lähes kokonaan leikkokukista vihreisiin lehtiin. Iso peikonlehti on näyttävä ja jo yksikin lehti riittää piristämään harmaankin nurkan. Pienempiä lehtiä ostan yleensä useampia. Hoidon puolesta leikkolehdet on huolettomia. Riittää kun muistaa välillä vaihtaa veden. Lisäaikaa saa, jos jaksaa leikata uuden imupinnan ja tuikata kasviravinnetta. Helppoa. Samat keinot pätee toki leikkokukkiinkin, mutta aika harvan saa pysymään elossa yhtä kauan. Varsinkin tulppaanit nuupahtavat harmillisen nopeasti. Sain kampaajaltani vinkin laittaa veteen perunajauhoa. Tärkkelys kuulemma tukevoittaa tulppaanien varret ja kukat kestävät kauemmin. Pitääpä kokeilla.

* * *

Green leafs are cheap, easy to care and they last long. That’s why I love them.