tee itse paperitahdet

Kaikkien aikojen luetuin tee itse-aiheinen blogipostaukseni on DIY-paperitähdet. Nyt on taas oivallinen aika virkistää muistia ja kaivaa ohje esiin. Kolmiulotteiset paperitähdet on kauniita kuusenkoristeina, lahjapakettien kyljessä ja hauskoja myös joulukattauksessa.

Tee itse paperitähtien tekemiseen tarvitset: yksiväristä, tai kuviollista paperia, sakset, kynän ja liimaa. (viivotin, narua) Kuvan tähti on tehty n.9 x 9 cm kokoisesta paperista. Isommat esim.ikkunaan ripustettavat tähdet kannattaa tehdä napakammasta kartongista.

tee itse paperitahdet ohjekuva_1

Leikkaa paperi ensin neliön malliseksi. Taittele se sitten keskeltä puoliksi kumpaankin suuntaan, niin että paperista muodostuu neljä neliötä. Taittele paperi vielä myös kulmittain kumpaankin suuntaan. Taitokset kannattaa tehdä teräviksi. Jos paperi on paksumpaa, niin apuna voi käyttää viivotinta.

tee itse paperitahdet ohjekuva_2

Piirrä kunkin sivun keskellä olevaan taitokseen piste alle puolivälin (reunasta keskikohtaan nähden) ja leikkaa lovi pisteeseen saakka. Taittele paperi kuvan mukaisesti sisäänpäin ja tee näin kaikkien lovien kohdalla.

tee itse paperitahdet ohjekuva_3

Laita liimaa aina joka toiseen sakaran puoliskoon ja taita toinen puoli liimatun osuuden päälle. Toista sama jokaisen sakaran kohdalla. (tässä toimii parhaiten puikkoliima)

tee itse paperitahdet ohjekuva_4

Tee toinen samanlainen kappale ohjeen mukaisesti ja liimaa lopuksi tähtien puolikkaat toisiina kiinni lomittain. Tähän kohtaan suosittelen juoksevaa liimaa. Jos haluat laittaa ripustusnarun, niin se kannattaa pujottaa väliin jo siinä vaiheessa, kun liimaa sakaroita.

tee itse joulutahti

Antoisia näpertelyhetkiä!

* * *

One of  my most popular do it your self post is DIY-paper stars. Here is pictorial instruction how to make them. Hope you enjoy it!