Julia_Cederqvist_taideteosj.cederqvist_artj.cederqvist_maalaus

Kiitos Instagramin ihmeellisen maailman! Sen ansiosta törmäsin Ruotsissa asuvan suomalaisen taiteilija-kuvittaja Julia Cederqvistin töihin ja ihastuin niihin ikihyviksi. Metsäaiheiset vesiväriteokset puhuttelevat yksinkertaisuudellaan ja herkyydellään. Olisin helposti voinut kotiuttaa minkä tahansa Julian ihanista maalauksista. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin käsinpainettuun Three trees-teokseen, jonka tilasin nettikaupan kautta, jouluun vedoten lahjaksi itselleni. Toistaiseksi se löysi paikkansa makuuhuoneesta. Voin hyvin kuvitella sen myös olohuoneen seinälle Teemu Järven Kettu-julisteen kaveriksi. Löydän niistä jotain hyvin saman henkistä. Nähtäväksi jää mistä teos löytää lopullisen paikkansa.

Tähän loppuun vielä aiheeseen sopiva menovinkki, jonne itse aion suunnata tänä viikonloppuna.

Kuvataideakatemian opiskelijoiden joulumyyjäiset 9.-11.12.2016, Merimiehenkatu 36, Helsinki.

* * *

This sensitive and simple water color work is from Finnish artist and illustrator Julia Cederqvist, who lives in Sweden. I was so happy to find her lovely works. Thanks to Instagram! Find more art and information from Julia Cederqvist’s homepage and webshop.