tanskalaiset_kynttilanjalatvintage_kynttilanjalatkynttilanjalat

Ei aamupalaa ilman kynttilöitä. Eikä iltapalaa ilman kynttilöitä. Tätä rataa mennään kuta kuinkin aina syyskuusta maaliskuuhun. Niinpä en olisi siis voinut löytää parempaa tuliaista Kööpenhaminan matkalta kuin vintage kynttilänjalat. Ne vangitsivat katseen antiikkiliikkeen ikkunassa. Se oli välitön ihastus ja marssi kassaa kohti. Mikä parasta, kumpikin on tanskalaista muotoilua. Sydänkuvioidun Cordial-sarjaan kuuluvan kynttilänjalan on suunnitellut 60-luvulla tanskalainen muotoilija Jens Harald Quistgaard. Numeroidun valkoisen jalustan pohjassa lukee Alma Denmark. Vielä en ole saanut jäljitettyä tekijää, joten kaikki vinkit on tervetulleita. Päivittäin jaksan ihastella keraamisten kaunokaisten kuviointia ja muotoja. Arjen estetiikkaa ja iloa joka pennin edestä.

* * *

I found perfect souvenirs from antique shop in Copenhagen. Two ceramic candle holders. Both are Danish design. The one with Cordial heart pattern is from Danish sculptor and designer Jens Harald Quistgaard. Would love to know the designer also for the white candle holder. It has a signature Alma/Denmark in the bottom.