vihernurkka

olohuoneen_vihernurkka_3

seinaamppelit

huonekasvit

Vaihe vihreä iskee joka vuosi samoihin aikoihin, kun vehreys katoaa luonnosta. Tulee pakottava tarve saada olohuoneen vihernurkkaan uusia kasveja. Tänä vuonna hullaannuin kaktuksista. Kiinnitin niitä varten seinälle kaksi vanhaa amppelia, jotka koristelin langanjämillä. Jos kiinnostuit tuunauksesta, niin lue ohje tee itse koristelu seinäamppeliin. Amppelit löysin kirppikseltä, samoin kun Arabian vanhat kukkaruukutkin. Katossa olevaan koukkuun ripustin söpön Kilpipiilean, joka ainakin toistaiseksi poikii hienosti. En ole mikään viherpeukalo ja kasvien hoitaminen on aika hatarissa kannattamissa. Siksi on viisaampaa, että kasvit on koottu yhteen ja kastelu hoituu helposti samalla kertaa. Isommat viherkasvit nostin vanhoille jakkaroille, jotka toimii jalustoina mainiosti. Ihan vinkkinä, valkoisen jakkaran päällä oleva Palmuvehka on tosi kiitollinen kasvi ja kestää rajummankin heitteille jätön.

Tähän loppuun vielä pari tee itse-ohjetta, joita voit toteuttaa kodin vihernurkassa:

tee itse kuvioidut kukkaruukut

tee itse amppeli leikkokukalle

* * *

Green, green and some more green please! I bought some new plants in living room’s green corner. I think it’s now enough, but not too much.