Viime kesän Bremenin matka nostaa vieläkin hymyn huulille. Pääsin majoittumaan bloggaaja ystäväni Riikan kodissa, joka päihittää minkä tahansa hotellin mennen tullen. Ilokseni sain luvan esitellä perheen upeaa kotia, jonka kuvailemiseen on vaikea valita oikeita sanoja. Pidemmittä puheitta, nyt kannattaa ottaa hyvä asento ja nauttia.

Bremen_ruokailutila

Jos kodista olisi pakko valita yksi lempitila, niin se olisi todennäköisesti ruokasali. Ovensuussa tuli pysähdyttyä aika monta kertaa ihastelemassa harmonista näkymää ja harkittuja asetelmia. Niin kuin näkyy, Riikalla on taito yhdistää luontevasti uutta ja vanhaa. Vanhat valaisimet, näyttävä vintagekattovalaisin ja musta Kaiser Idell 6556 -valaisin on hienoja second hand löytöjä. Ihanasti patinoitunut Bumling pöytälamppu aiheuttaa rehellisesti sanottuna kateutta.

Bumling_valaisintaidekollaasiasetelma_poydalla

Silmä lepää kaikkialla, myös olohuoneessa. Tila on sanalla sanoen kutsuva. Ihailen ystäväni kykyä luoda tunnelmia ja sekoittaa sujuvasti eri tyylejä. Se on taito se. Kodin sisustuksesta ei todellakaan puutu kauniita yksityiskohtia, tai mielenkiintoa.

riikan_olohuone10kukkaryhmaolohuonevihernurkka

Kaiken kauniin keskeltä on pakko nostaa vanha safarituoli. Aivan huikean upea löytö! Sveitsiläisen Wilhelm Kienzlen suunnitteleman tuoliin liittyy tarina, jonka voit käydä lukemassa Riikan blogipostauksesta perintötuolin tarina.

vintage safarituoliruukut

Lisää kuvia ihasta persoonallisesta kodista löydät Riikan omasta the ex-minimalist – blogista, jota Riikka kirjoittaa myös kahdella vieraalla kielellä. Tähän kohtaan on pakko mainita, että juuri ilmestyneen Green Home Book-kirjan englannin kielinen käännös on taitavan ystäväni Riikka Soini-Ferraguton käsialaa.

Ja mitä tulee Bremeniin, niin voin todellakin suositella. Mitä viehättävin kaupunkikohde vaikka pitkälle viikonlopulle.

* * *

Last summer I visited my blogger friends lovely home in Bremen. More pictures you can find from Riikka’s blog the ex-minimalist. She writes blog is also in English and in Italian.