Suvi Sysi taidetta

’Brustrokes’ 2015

Suvi Sysi Balance teos

’Repeat-be’ monotype 2015

Suvi Sysin töitä Kuvataideakatemiassa

Suvi Sysi kuvataideakatemia

Suvi Sysi mixed media work

’Cliffs/Stones’ 2013

Taide voi totisesti olla inspiroivaa! Pääsin tutustumaan lahjakkaan kuvataiteilija Suvi Sysin töihin ja innostuin niistä isosti. Vihdoinkin löytyi omannäköistä taidetta. Kolmatta vuotta Kuvataideakatemiassa opiskeleva Suvi kertoi töistään ja työskentelystään.

”Työskentelen pääsääntöisesti taidegrafiikan menetelmillä. Teokseni ovat voimakkaita, abstrakteja ja ekspressiivisiä. Oleellista taiteen tekemisessä minulle on fyysisyys – omien rajojen ja rajallisuuden ymmärtäminen. Tutkin myös alituisesti toiston ja ajan tärkeää merkitystä, ja tarpeellisuutta työskentelyssäni.”

Tämmöisen arkajalan oli helppo ihastua värimaailmaltaan harmonisista Cliffs/Stones-teoksista, jotka on toteutettu sekatekniikalla erikokoisille puulevyille. Ne toimii hienosti yksittäisinä teoksina ja lisää voi hankkia vaikka pala kerrallaan. Muuten aika kiva tapa aloittaa taiteen hankkiminen. Yli sadasta palasta koostuvan installaation Suvi teki lopputyönään Pekka Halosen Akatemiassa.

”Cliffs/Stones-teos käsittelee aikaa ja hidasta muutosta. Kiviin ja kallioihin on vuosituhansien saatossa nauhoittunut aika, jota voi lukea niiden erilaisista kerrostumista ja pinnoista. Tämä aika on pitkä ja käsittämätön.”

Suvin töistä löytyy myös upeita värejä ja omaksi ylläriksi innostuin niistäkin. Väripläjäyksen hankkimiseen pitää kuitenkin kerätä vielä roimasti rohkeutta. Inspiroivan vierailun jälkeen tuli luomispuuska. Olisikohan aika kaivaa maalausvälineet naftaliinista?

Lisää kuvia Suvin hienoista töistä löydät Suvi Sysin kotisivuilta.

* * *

I had an inspiring visit to talented visual artist Suvi Sysi. She works mainly with printmaking techniques. For more info visit Suvi Sysi´s homepage.