Mustat vaatteet häihin ja vaatekaapin kulmakivet

Se olisi taas yksi asukriisi voitettu. En voi käsittää, miten tämä naisen elämä tuo eteen tuollaisia tilanteita, huh. Olenko joskus maininnut, että olen melkoinen jahkailija tällaisissa asioissa..? Tässä yksi hengästyttävä ja ehkä liian pitkä teksti, mutta tässä se tulee.
Kaikki lähti tällä kertaa siitä, että olen menossa lauantaina kuvaamaan ystäväni häät. No tietenkin se itse kuvauskin jännittää, olen saanut valtavan vastuun ja kunnian ♥ Aloin sitten tuossa viime viikolla viimein heräämään siihen, että vaatteet olisi hyvä valita tässä vaiheessa. Pienen mietinnän jälkeen päätin, että housut on laitettava jotta kuvatessa ei tarvitse miettiä vaatteitaan. Paitoja (mustia) sen kaveriksi kuitenkin löytyisi. 
Missiona oli siis löytää juhlahousut. Voisi luulla, että ”helppo homma” mutta eipä kuulkaa ollut. Housujen (ylipäätään minkäänlaisten) ostaminen on ihan aina ollut minulle hankalaa. Yleisin ongelma on se, että kun löytyy reisistä sopivat housut ovat ne vyötäröltä pari numeroa liian isot. Sitten loput ei istu, ovat liian lyhyet tai näyttävät muuten vain punaista valoa.
Ihana ja kärsivällinen pukeutumisneuvoja toi minulle ihania housuja ja löytyi jopa ihan ”ok” housut, mutta kolminumeroinen hinta oli liikaa. Sovitin superleveitä (ihanat ja kalliit) ja tyylikkäitä suoria housuja, mutta mikään ei täysin iskenyt. 
Oikeasti kymmenien ja kymmenien housujen jälkeen olin jo itkun partaalla, kunnes päätin unohtaa uudet housut, mennä vanhoilla ja ostaa kuitenkin varmuuden vuoksi klassisen mustan kynähameen. Ja lähdin kotiin.
Kotona en luovuttanut vielä vaan päätin tehdä homman kerralla loppuun ja sovitin vaatteet ja korut valmiiksi. Vanhat mustat kapeat housut, musta pitsipaita ja korkkarit. Niin ja oikeasti ne korkkarit vaihtuvat mataliin kenkiin, jotta kuvauskin onnistuu. Mulla oli siis päällä vaatteet ja näytin siltä kuin olisin menossa niihin surullisempiin juhliin.. Musta käy kyllä häihin, pukeutumisneuvojankin kanssa tästä keskusteltiin ja olen kerran aiemmin ollut mustassa kotelomekossa häissä. Mutta housut ja pitkät hihat tekivät asusta liian synkän.
Muutaman vaatteiden heittelyn jälkeen puin kynähameen, vihreän topin jonka helma hameen sisään, statement koru ja päälle läpikuultava kimono. Siinä se viimein taisi olla. Tai ainakin minulla on nyt vaihtoehtoja (jahkailija kun olen). Lopulta vaatteet löytyivät sitä kynähametta lukuunottamatta kotoa, vaikka armottomasti niitä kaupasta etsin. Ja kuvausta ajatellen, kyllä se hamekin toimii kun on polven ylimenevä sellainen ja sitäkin vähän pidempi kimono. Eikä ne housutkaan ole tästä asusta poissuljettu. Saa nähdä mihin päädyn 😀

Viimein onnistuneena innostuin sovittelemaan kynähameen kanssa myös tuota pitsipaitaa ja ohutta paitapuseroa, ja mitä ihania uusia asuja sainkaan. Ihan vain sen kynähameen ansiosta. Iso työ tuli tehtyä tämänkin oivalluksen eteen, mutta kyllä ne klassiset asut ovat niitä parhaita ja monikäyttöisiä. Suorat housut odottavat vielä kaupassa, mutta niissäkin toimii varmasti parhaiten sellaiset jotka sopivat myös arkeen. Juhlahousut ovat käsite, jotka eivät minun vaatekaappiini ainakaan toistaiseksi löydä 🙂

p.s. ehkäpä saan viikonloppuna otettua asukuvat tästä kokonaisuudesta muutenkin kuin hengarille laitettuna 🙂

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti