Unelmissa hirsitalo

Seuraamme kuukausittain ilmestyvässä asuntomessupäiväkirjassa Dekon nimikkokohteen Talo Riihen valmistumista Seinäjoen asuntomessuille kesällä 2016. Päiväkirjaa pitää talon kolmihenkinen rakentajaperhe.

Haave oman talon rakentamisesta on itänyt mielessämme jo useita vuosia, joten olemme ehtineet huolellisesti pohtia, millainen meidän perheen unelmien koti voisi olla. Olemme päätyneet pohdinnoissamme siihen, että hirsitaloissa on jotakin mystistä taikaa, joka saa asukkaansa voimaan hyvin. Totesimme yhdessä, että emme nuku missään niin hyvin kuin hirsirakennuksessa. Tämän huomion jälkeen hirsitalo oli käytännössä meille ainoa vaihtoehto.

Päädyimme yhteistyöhön Honkatalojen kanssa, koska heille kaikkien toiveidemme toteuttaminen tuntui olevan mahdollista, vaikka toivelistamme ei ollut aivan lyhyt. Toiveenamme oli yhdistää moderni arkkitehtuuri ja kodikkuus, jossa olisi sekä silmänruokaa että paikka rauhoittumiselle. Pidämme suuresta ja näyttävästä mutta kuitenkin yksinkertaisesta tyylistä. Lisäksi vaatimuksena olivat karmittomat, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat sekä näyttävät kierreportaat.

Photo 4.10.2015 12.43.29 (1)
Kutakuinkin tällaisilla ohjeilla ja muutamilla fiiliskuvilla arkkitehti Seppo Mäntylä lähti suunnittelemaan meille taloa. Tonttimme sijaitsee aivan Kyrkösjärven patovallin vieressä ja talon toisesta kerroksesta avautuu Pohjanmaan lakeuksilla harvinainen järvimaisema. Seppo onkin hyödyntänyt tontin edut ja suunnitellut asumisen kokonaan toiseen kerrokseen.

Photo 2.10.2015 9.36.13 (1)
Olemme halunneet rakentaa kodin, joka kestää aikaa ja jossa on turvallista ja terveellistä elää. Ennen muuttoa järjestämme kodissamme kuitenkin vielä noin sadantuhannen ihmisen tupaantuliaiset, joihin myös sinut on kutsuttu!

Hannajaniku

Asuntomessut järjestetään Seinäjoella 8.7.-7.8.2016. Lisätietoja Asuntomessut ja Honkatalot.

Vaasa_pvälogo_CMYK_vaaka

 

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti