Valoa pimeyteen

Dekon ja Honkatalojen asuntomessukohde Riihi on kärsinyt mittavia vaurioita tulipalossa perjantaina 29. tammikuuta. Henkilövahingoilta vältyttiin. Toivotamme rakentajaperheelle voimia vaikeina aikoina. Kaikilla messuihin osallistuvilla tahoilla on tahto ja valmius rakentaa palanut kohde uudelleen kesän asuntomessuihin mennessä. Riihi nousee pohjalaisella sisulla.

Rakentajaperhe jatkaa asuntomessupäiväkirjan päivittämistä:

Elämme vuoden pimeimpiä aikoja, joten on hyvä suunnata huomio valoon.

Valaistussuunnitelmassa on huomioitava valon määrä, varjot, valaistuksen muunneltavuus, valon sävy, spektri ja värintoisto. Lisäksi on oltava siivous-, yleis-, yö-, kohde-, luku-, työskentely- ja tunnelmavaloa. Tässä oli meille itsellemme liikaa muuttuvia tekijöitä, joten käännyimme suosiolla ammattilaisten puoleen.

Toni Reinilä Winlediltä otti haasteen vastaan. Olimme alkuun epäileväisiä LED-valojen sävyistä, mutta kävimme muutamissa yrityksen referenssikohteissa ja vakuutuimme. Toni nappasi nopeasti kiinni ajatuksistamme ja teki meille mahtavat 3D-mallinnokset valaistussuunnitelmasta.

Keittio (2) (kopio)

Winledin valintaan vaikutti kohdallamme myös valaisimien helppo yhdistettävyys Hagerin KNX-taloautomaatiojärjestelmään. Osa valaisimista toimii liike- ja hämärätunnistimilla, mutta kaikki valaisimet on myös liitetty taloautomaatiojärjestelmään, jolla voidaan ohjailla valaistusta rajattomasti. Olemme esimerkiksi ohjelmoineet yövalaistuksen syttymään lapsen makuuhuoneessa, keittiössä ja vanhempien makuuhuoneessa automaattisesti, mikäli lapsen makuuhuoneessa havaitaan yöaikaan liikettä. Näin perheemme pienokainen voi turvallisesti kipittää yövalaistuksessa isän ja äidin väliin nukkumaan.

Keittio2 (2) (kopio)

Ulkovalaistus on vähintäänkin yhtä tärkeässä roolissa uudessa kodissamme kuin sisälläkin. Olemme toivoneet valaistusta, joka korostaa talon arkkitehtuuria, mutta toisaalta myös valaistusta, joka luo turvallisuutta. Ulkovalot on sisävalojen tavoin yhdistetty KNX-järjestelmään. Tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että yöllä ulkovalot palavat energiatehokkaasti 25 prosentin teholla ja syttyvät täyteen valoon liiketunnistimen kautta.

Uuden kotimme valaistussuunnitelma on valmis ja osa valaisimista on jo ehtinyt saapua rakennustyömaalle.

Asuntomessut järjestetään Seinäjoella 8.7.-7.8.2016. Lue lisää: Asuntomessut ja Honkatalot

Vaasa_pvälogo_CMYK_vaaka

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti