• Lundia classic -kirjahyllyn modaus

  lundia13_low

  lundia_asennus_low

  lundia4_low

  lundia9_low

  lundia10_low

  Esittelin tuossa tovi sitten teille makuuhuoneemme uuden kirjastoseinän. Siitä syystä myös kesäloma on vierähtänyt kierrätyskeskuksilla vanhojen vinyyleiden ja kirjojen parissa. Ei ole nyt tuolla Hämeessä montaa kirpputoria, mitä ei olisi koluttu.

  Lupasin edellisessä postauksessa avata hieman tuon kirjahyllyn kokoamis- ja modausprosessia.

  Moni teettää kokoseinän kirjahyllyt puusepänverstaissa, mikä ei ole pöllömpi vaihtoehto sekään. Itse kuitenkin kallistuin tuohon Lundiaan ja sen muunneltavuuteen, tuo hylly kun elää ja muuttuu tarpeiden mukaan niin tässä kuin mahdollisissa uusissa kodeissa. Aina voi jatkaa lisää eikä ole pelkoa hyllyjen loppumisesta.

  Otimme kirjahyllylle Lundian mittaus-, kuljetus- ja kasauspalvelun – hermoja ja aikaa säästäksemme. Ennen kaikkea halusin varmistua, että kokonaisuus pysyy tukevasti seinässä eikä lasten kanssa satu mitään ikäviä tapaturmia tai hyllyjen romahduksia. Samoin suunnittelussa oli apuna Lundian taitava Erika, joka osasi heti sanoa, mistä osasista saadaan seinästä seinään ja katosta kattoon ja mitä kaikkea muuta on mahista saada. Tuli muuten tältä tietopankilta tikas- ja hyllypituudet kuin apteekin hyllyltä.

  Oven yläpuolinen oli haastellisin, Lundian tikasosissa kun mennään kuitenkin tietyillä korkeuksilla. Vakiomenossa olisi voinut ottaa peitelistan siistimään oven yläpuolisen ja hyllyn alaosan, mutta minä en ole peitelistanaisia. Käytin hitusen mielikuvitusta ja modattiin tuo alaosa sitten omin käsin.

  Alimmat hyllyt lepäsivät siis omien kannattimien päällä, mutta me irroitimme ne ja työnsimme hyllyt alapuolelta tikasuriin ja porattiin pitkillä ja ohuilla puuruuveilla sivusuunnista tikkaisiin. Keskihyllyyn ei päässyt poraamaan enää sivusta viritettyjen hyllyjen vuoksi, joten se kiinnitettiin neljällä sirolla kulmaraudalla hyllylokeron sisäpuolelta. Tietenkään hyllyn kantavuustakuu ei ole samaa luokkaa kuin alkuperäisessä, joten tällaiset modaukset sitten ihan omalla riskillä. Me laitettiin tuohon kevyet pokkarit ja hyvin on kestänyt.

  Kaapiston oikeaan reunaan tulee vielä muutama laatikko ja työpöytälevy, joten mä pääsen kirjoittamaan viherkasvikirjaani ihan omaan lokeroon <3 Ja meillähän alkaa myös isommalla neidillä koulu, on sitten valkata missä läksyt on kivoin tehdä!

  Lundia classic -kirjahylly, kokoseinän kokonaisuus (myös laatikot jotka ei vielä messissä) noin 3 000 e, modausosat lähirautakaupasta 9 e.

  Photos and styling Susanna Vento

 • Aiotko Asuntomessuille?

  Seinäjoki

  Joko olet käynyt asuntomessuilla tänä kesänä? Itseltäni messut ovat jääneet  muutaman vuoden välistä – ehkä sisustuslehtityön myötä tuli vähän limiitti täyteen. Juuri minun makuuni olevia kohteita oli kokonaisuudessa niukemmin tai hukkui visutulvaan, joten reissu ei ollut matkutamisen, ruuhkien tai muun liian työmuistuman väärti varsinkaan kesäloma-aikana.

  Tänä kesänä on toisin. Junailin tovi sitten Seinäjoelle tsekkaamaan mitä kuuluu Asuntomessuille vuonna 2016. Pohdin tapahtumaa uudesta kulmasta, enemmän omaa sisustustyyliäni ja -tarpeitana vastaavana, ja yleensäkin suhtautumistani asuntomessuihin. Moni sisustuksen high-user on jättänyt messut väliin monasti samoista syistä kuin minä, joten kehittelimme asuntomessujen kanssa oman ohjelman, joka on täsmäisku minun ja lukijoideni henkisille sisustajille.

  Ensi viikon torstaina 28.7. vedän Asuntomessuilla 5 sisustusteemakierrosta, joissa esittelen koko messuannista 4 mielenkiintoisinta ja näköistämme kohdetta. Kierros kestää noin tunnin ja kanssani saa kompaktisti parhaat palat, ne mitkä koko messujen sisustustulvassa saattaa jäädä huomaamatta. Tietenkin ennen ja jälkeen voi vapaasti kierrellä muuallakin, mutta ainakaan helmet eivät jää huomaamatta.

  Lähde kyläilemään kanssani, kierroksille voit ilmoittautua tästä linkistä. Muutamia paikkoja on vielä auki, yhdelle kierrokselle otan matkaan max. 12 hlöä.

  Ja torstai on muutoinkin hyvä syy tulla messuille. Samalle päivälle sattuu Messujen yö, jolloin asuntomessut ovat avoinna klo 22.00 saakka. Illalla luvassa yllätysohjelmaa, musiikkia ja messuravintolassa pohjalaiset sikajuhlat. Päivälipulla voi jatkaa iltaan saakka.

Omin käsin -kirja
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti